ponedeljek, 4. maj 2009

Le kam so šli paglavci?

Včeraj - v nedeljo smo šli pogledat paglavce na mlako. V malki smo videli vse polno paglavcev krastače, paglavci navadne žabe pa so izginili. Nikjer več jih ni bilo videti. Le kam so šli ?
Lahko da so se nam skrili? Lahko da so jih pojedli pupki, ki so se kar naenkrat pojavili v žabji mlaki. Pupkov je vedno več. Bomo videli, kaj se bo zgodilo s paglaci krastače! Ko smo začeli opazovati paglavce na mlaki smo ocenili, da je v mlaki 20.000 paglavcev navadne žabe. Včeraj pa na mlaki nismo videli niti enega več. Ali je možno da so vsi paglavci končali svojo življensko pot, še preden so postali žabe?

Na mlaki polni zelenih alg smo jih zajeli en kozarec za naše paglavce. Paglavci so bili že siti mamine solate in so planili na alge. Kar vse črno je bilo okoli alg. To je res prava hrana za paglavce. Danes alg že skoraj ni več in kmalu bomo morali ponovno na malko.

Našim paglavcem so že zrastle zadnje noge. Tudi vse bolj pogosto prihajajo na površje in zajemajo zrak. Kaže da se že pripravljajo na življenje na kopnem.


1 komentar:

Anonimni pravi ...

ali paglovci že jejo lahko solato pošli nazaj katja 3.amateda